3x−5 | ||
∫ | dx | |
x+ |
2x+5 | ||
∫ | dx | |
x2+5x+10 |
dx | ||
∫ | ||
x2−6x+9 |
2x+5 | f'(x) | |||
∫ | dx=∫ | dx | ||
x2+5x+10 | f(x) |
3x−5 | 5 | |||
1. ∫ | dx=∫3dx−∫ | dx=3x−5lnx | ||
x | x |
2x+5 | f'(x) | |||
2. ∫ | dx=ln|x2+5x+10| ze wzoru ∫ | dx=ln|f(x)|, lub możesz | ||
x2+5x+10 | f(x) |
dx | dx | |||
3. ∫ | =∫ | teraz możesz obliczyć podstawiając x−3 | ||
x2−6x+9 | (x−3)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |