czworokat
kot: Czworokąt ABCD jest wpisany w okrąg o promieniu 1 .AC jes średnicą okręgu oraz BD=AB. Przekątne
| | 2 | |
tego czworokata przecinaja się w punkcie P. Oblicz długość CD jeśli PC= |
| . |
| | 5 | |
26 wrz 22:23
an:
CD=23
27 wrz 11:18
kot: Skad wynik
27 wrz 16:34
kot: napiszesz czemu tak?
27 wrz 19:19
Kacper:
Zrób rysunek
27 wrz 19:30
kot: No zrobiłem rysunek ale nie wiem jak to policzyc
27 wrz 19:33
an: Narysuj rysunek z oznaczeniami punktów to ci wytłumaczę,
sprowadzą to się do wiedzy o kątach opartych na wspólnej cięciwie oraz jednej proporcji dla
trójkątów
podobnych.
27 wrz 19:42