x/-x = 3
Tom: x/−x = 3
26 wrz 18:44
26 wrz 18:51
PW: Tom, zajmij się czymś pożytecznym.
26 wrz 18:51
Tom: Tak, takie
Cóż rozwiązałem część zadania i nie wiem jakim sposobem to się robiło, takie miałem zadanie,
wybaczcie więc
26 wrz 18:54
PW: Wpisz całe zadanie, bez własnego rozwiązania.
26 wrz 19:03
Tom: Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A, wiedząc, że:
P(A) / P(A') = 3
nie wiem jak dać płaską kreskę
26 wrz 19:08
26 wrz 19:12
Jack: Tom
na przyszlosc : P(A') = 1 − P(A)
26 wrz 19:14
Tom: Wiem tylko nie wiem ile ostatecznie wynosi x, ta końcówka zadania, o to pytam
26 wrz 19:16
Jack: zalozenie :
1 − x ≠ 0 czyli x ≠ 1
x = 3*(1−x)
x = 3 − 3x
x + 3x = 3
4x = 3
26 wrz 19:18
PW: Kurdé, nie umiesz rozwiązać równania
26 wrz 19:20
PW: To było do
Toma.
26 wrz 19:21
Tom: O to mi chodziło, dziękuję bardzo! Miłego wieczoru
26 wrz 19:22
Tom: Mój mózg dzisiaj nie pracuje, eh. Za dużo naraz do roboty
26 wrz 19:22