Funkcja
Jacob: Wyznacz wartości m
x2−2x−(m+8)=0
x1,x2 należy do <−1;5>
26 wrz 15:54
Jerzy: Zacznij od załorzeñ
26 wrz 16:01
Jacob: Czy rozwiązaniem będzie m należące do minus nieskończoności do minus 5?
26 wrz 16:33
Jacob: od minus nieskończoność do minus 5
26 wrz 16:34
Antonni: Dlaczego nie piszsesz calej tresci (jakie te miejsca zerowe sa ?
Skoro masz swoje rozwiazanie to je pokaz
26 wrz 16:37
Jack: Daj cale polecenie
26 wrz 18:20
piotr: x1=1−√m+9
x2=√m+9 + 1
−1<=1−√m+9<=5 ∧ −1<=√m+9−1<=5
⇒−9<=m<=−5
26 wrz 18:32