Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi
Aga:
y=√x , y=√2x , y=1
26 wrz 12:11
Jerzy:

Widzisz granice calkowania ?
26 wrz 12:17
Aga: Nie
26 wrz 12:21
Aga: Prosiłabym o pełne rozwiązanie
26 wrz 12:22
Jerzy:
P = 0∫1/2(√2x−√x)dx + 1/2∫1(1−√x)dx
26 wrz 12:32
Aga: A mogę jeszcze prosic o rozwiązanie calek
26 wrz 12:39
g: Łatwiej byłoby całkować po y.
0∫1 (y2−y2/2) dy
26 wrz 12:42
Jerzy:
Przecież to są całki elementarne
Ile wynosi np ∫√xdx = ?
26 wrz 12:42
Jerzy:
Fakt ... po y prościej.
26 wrz 12:43
26 wrz 12:45
Aga: Dla kogo prościej dla tego prościej
26 wrz 12:46
26 wrz 12:46
Aga: Dziękuję udalo mi sie samej rozwiazac i wynik wyszedl mi identyczny. Dziękuję
26 wrz 12:49