Geometria analityczna
hwdtele i Zen64:
Prosta k ma współczynnik kierunkowy 3 i przecina oś odciętych w punkcie 2
Prosta l przecina prostą k w punkcie na osi rzędnych pod kątem 45o
Napisać ewentualne równania prostej l
26 wrz 08:37
piotr1973: k: y = 3(x−2) = 3x − 6
dwa przypadki:
l: y = tg(arctg(3)−45o)x − 6 = x/2 − 6
l: y = tg(arctg(3)+45o)x − 6 = −2x − 6
26 wrz 09:00
piotr1973:
26 wrz 09:03
sn: Znowu ten hwdtel ktory przepisuje zadania a potem pod zmienionym nickiem ich rozwiązania.
26 wrz 15:31
maciu: Po co prowokujesz,zaraz sie odezwie
26 wrz 15:52