Na podst. wykresów funkcji wyznacz zbior rozeiazan rownania: p{1-x} = 2
jagoda: Na podstwykresow funkcji wyznacz zbior rozwiazan rownania: √1−x = 2
Czy moge wylaczyc minus poza pierwiastek? Wtedy bedzie translacja o wektor 1,0 i symetria
wzgledem osi ox. Jednak wtedy wykres lezy pod osia x i nie ma punktow wspolnych z funkcja
stala=2
25 wrz 21:47
Antonni:
25 wrz 21:50
Kacper: Np tak.
y=√x−−> u=[−1,0] −−> y=√x+1 −−> SOY −−> y=√1−x
25 wrz 21:51
Antonni: 1−x≥0 to −x≥−1 to x≤1 i taka jest dziedzina funkcji √1−x
25 wrz 21:51
piotr:
25 wrz 21:53