matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Problem:-/
Fryderyk:
Z serii płaszczyzna i prosta. Proszę o pomoc 1) Wyznacz wektor kierunkowy prostej l: 4(x−1) = 3(y+2) = 2(3−z) odp. [3,4,−6]
2
2) Sprawdzić czy proste l
1
i l
2
są równoległe:
x−1
y−2
z+3
x−2
y+5
z−3
l
1
:
=
=
l
2
:
=
=
4
−6
9
−6
1
−3/2
7 sty 22:27
Fryderyk:
może się ktoś znajdzie
7 sty 22:59