matma sprawdzenie
Monika Osiecka : Kredytobiorcy zostaly jeszcze do splacenia nastepujace raty kredytu ; 120 zl, 100 zl, 100 zl,
170 zl, 80 zl, 150 zl, 80 zl
a) oblicz średnią wysokosc rat, wynik podaj z dokladnoscia do 10 gr
b) wyznacz mode i mediane danych. JESLI MOZECIE TO SPRAWDZCIE CZY DOBRZE TO ZADANIE ZROBILAM
a) 120+100++100+170+80+150+80 / 7
= 114, 29 gr
b) mODA= 100 , MODA = 80 i Me= 100
25 wrz 17:00
Monika Osiecka : Prosze sprawdzcie czy dobrze
25 wrz 17:24
Janek191:
a) ≈ 114,30 zł
25 wrz 21:41
4 paź 15:56