matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
moduły
WWW:
https://zapodaj.net/78891ccfdf3bb.png.html
Rozpisałem to jako |x+4|+|x−2|=6, ale nie wiem co dalej,
25 wrz 16:08
ICSP:
x ∊ [−4 ; 2], więc : |x + 4| = x + 4 |x − 2| = 2 − x L = |x + 4| + |x − 2| = x + 4 + 2 − x = 6 = P
25 wrz 16:10
WWW:
Dzięki
25 wrz 16:25