matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wykładnicza, ustalatnie punktu
Szubi:
Witam, prosił bym o pomoc z zadaniem: Punkt A (a,
3
√
2
) należy do wykresu funkcji y = (
√
3
/3)
x
. Oblicz a.
25 wrz 14:04
Jerzy:
3
√
2
= (
√
3
/3)
a
⇔ a = log
√
3
/3
3
√
2
25 wrz 14:15