figura
Pawlos: W ponizszej figurze mamy ∡LAM = ∡LBM = ∡LCM = ∡LDM, oraz ∡AEB = ∡BFC = ∡CGD = 34
o.
Jeśli ∡KLM = ∡KML, to ile wynosi miara ∡AEF?
http://i.stack.imgur.com/OZrjx.jpg
25 wrz 12:12
Pawelos: ktos moze pomóc?
25 wrz 19:52
Pawelos : Jak policzyć ten kąt?
25 wrz 21:44
===:
25 wrz 22:18
Pawelos: I jak policzyć ten kąt
25 wrz 22:21
an: Zauważ, że ∡EFM= 90o, reszta to proste
26 wrz 08:44
Pawelos: czemu ten kat jest prosty?
26 wrz 09:13
an: Bo jest oparty na średnicy tego mniejszego okręgu.
26 wrz 09:16