matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność
Agnes:
rozwiąż nierówność;f. wykładnicza: (
4
25
)
x−2
*(
125
8
)
x−2
<(2
1
2
)
2x+5
24 wrz 21:43
Antonni:
4
2
=(
)
2
25
5
125
5
= (
)
3
8
2
5
2,5=
2
24 wrz 21:52
Janek191:
2
5
5
[(
)
2
]
x − 2
*[(
)
3
]
x − 2
< (
)
2 x + 5
5
2
2
2
2
2
(
)
2 x − 4
*(
)
−3 x + 6
< (
)
− 2 x − 5
5
5
5
2
2
(
)
− x + 2
< (
)
−2 x − 5
5
5
− x + 2 > −2 x − 5 x > − 7 =====
25 wrz 07:12