matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria analityczna
123:
Punkty P,Q i R są kolejno środkami boków AB, BC i CD równoległoboku ABCD. Wyznacz współrzędne wierzchołków równoległoboku, jeżeli:
11
P=(4,−2) Q=(
,0) R=(1,4)
2
24 wrz 20:23
123:
Już rozwiązałem. Pomoc niepotrzebna
24 wrz 20:42