matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kwadrat różnicy
kulas:
3
Kwadrat różnicy rozwiązań równania |
x−1|=2 jest równy
2
24 wrz 11:24
zef:
3
3
x−1=2 lub
x−1=−2
2
2
3
3
x=3 lub
x=−1
2
2
3x=6 lub 3x=−2
−2
x=2 lub x=
3
2
64
(x1−x2)
2
=(2+
)
2
=
3
9
24 wrz 11:26
myszka:
2
Równoważne równanie: |3x−2|=4 ⇒ 3x= 6 v 3x= −2⇒ x=3 v x= −
3
..................
24 wrz 15:48