Z poprzedniego zadania
pomocy: Z poprzedniego zadania,
prosiłam o pomoc w rozwiązaniu. Tak jak mi podpowiedziano skorzystałam z wartości z tabelki,
ale robię jakiś błąd w obliczeniach

Moze mi ktoś wytłumaczyć gdzie?
(tg60∘+tg45∘)2−sin60∘=(3√+1)2−√3/2=3+√3/2+1−√3/2=4+2√3−√3/2 tu wszystko dziele na 2
(4+√12−√3)/2=4
powinno wyjść 4+33√2
23 wrz 14:56
ICSP: | | √3 | | √3 | | 3√3 | |
(√3 + 1)2 − |
| = 3 + 1 + 2√3 − |
| = 4 + |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
23 wrz 15:00
Jerzy:
za nawiasem jest *2 ?
23 wrz 15:00
pomocy: Do drugiej potęgi
O rany.. Taki głupi błąd

Dziękuję, jeszcze raz
23 wrz 15:04
pomocy: a jeszcze pytanie, skąd wziął się plus jak był minus?
23 wrz 15:05
Jerzy:
Odejmij dwa ostatnie wyrazy.
23 wrz 15:10
pomocy: ?
23 wrz 15:16
23 wrz 15:19
pomocy: Dziękuję..
23 wrz 15:24
pomocy: tam było 2√3...
23 wrz 15:29
23 wrz 15:31