wartość bezwzgledna i f. kwadratowa
patrycja: | | Ix−2I*(x2−1) | |
Podaj zbiór wartości fkcji: f(x): |
| . Totalnie nie wiem jak to ugryżć, |
| | x−2 | |
podręcznik podaje za odp. f(x)∊(−
∞,1> ∪ (3,
∞), ale ja zupełnie tego nie widzę i nie wiem
dlaczego. Wytłumaczy ktoś?
23 wrz 10:09
ax:
x≠2
dla x<2 f(x)=−(x2−1)
dla x≥2 f(x)= (x2−1)
23 wrz 10:14
ICSP: D : x ≠ 2
| | ⎧ | x2 − 1 dla x > 2 | |
| f(x) = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | 1 − x2 dla x < 2 | |
Musisz wyznaczyć zbiory wartości funkcji g(x) = x
2 − 1 na przedziale (2 ;
∞) oraz funkcji h(x)
= 1 − x
2 na przedziale (−
∞ ; 2)
23 wrz 10:14
ax:
23 wrz 10:17
patrycja: Ok, dobra łapie, po prostu próbowałam podstawiać dwójki pod główny wzór i dlatego mi sie
pokręciło. Dzięki!
23 wrz 10:22
ax:
23 wrz 10:25