matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działanie na potęgach
Al:
Powinno wyjść, że dwa, mi wychodzi, że trzy są takie same
http://imgur.com/QjMT9h8
22 wrz 22:02
myszka:
2
8
, 2
16
, 2
8
, 2
16
22 wrz 22:05
myszka:
(2
2
)
4
= 2
8
(2
2
4
)= 2
16
(2
4
)
2
= 2
8
(2
(4)
2
= 2
16
22 wrz 22:07