matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
maksimum i minimum
Anka:
⎧
x
n
cos(1/x) x≠0
f
n
=
⎩
0 x=0
Dla jakich wartości n≥0 (liczby całkowite) funkcja ta osiąga maksymalną i minimalną wartość?
22 wrz 20:18
Anka:
Ktos pomoze czy to strona tylko dla gimbusow i niedoszlych maturzystow?
22 wrz 22:36
marek:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=minimize+f_n(x)%3Dx%5En+*cos(1%2Fx)
http://www.wolframalpha.com/input/?i=maximize+x%5En+*cos(1%2Fx)
nie osiąga.
22 wrz 22:44