Oblicz
mental2009: Oblicz
a) log √21
b) log √55
c) log √39
d) log 3√33
f) log 2√2
g) log3 3√3
h) log5 3√25
i) log3 3√9
j) log3 3√81
22 wrz 19:30
Janek191:
Jaka jest podstawa logarytmów w przykładach: a − f ?
22 wrz 19:35
Janek191:
10 ?
22 wrz 19:35
mental2009: a) log√21
b) log√55
c) log√39
d) log3√33
f) log2√2
22 wrz 19:38
Puma: | | 3 | | 3 | |
b) log√55= log5√5= log5*51/2= log53/2= |
| log5= |
| *0,699≈1,0485 |
| | 2 | | 2 | |
22 wrz 19:40
Puma: | | 1 | | 1 | |
log√21= |
| *log2= |
| *0,301≈...... |
| | 2 | | 2 | |
22 wrz 19:46
Puma: | | 9 | | 9 | |
log√39= log81√3= log39/2= |
| *log3= |
| *0,478≈..... |
| | 2 | | 2 | |
22 wrz 19:50