matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przez jaki punkt przechodzi
piotrek11209:
Dla dowolnej liczby rzeczywistej a wykres funkcji f(x)= ax + 3 przechodzi przez punkt a) (0,−3) b) (3,0) c) (−3,0) d) (0,3) Proszę bardzo o wyjaśnienie
22 wrz 15:37
Jerzy:
Odp d) f(0) = a*0 + 3 = 3
22 wrz 15:39