matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągów
Krzychu:
Kompletnie nie wiem jak zrobić to zadanie Obliczyć granicę ciągów o wyrazie :
1
1
1
1+
+
+..+
2
4
2
n
a
n
=
1
1
1
1+
+
+...+
3
9
3
n
22 wrz 14:14
Benny:
1
Licznik=∑
i=0
n
(
)
i
2
1
Mianownik=∑
i=0
n
(
)
i
3
2
4
a
n
=
=
3
2
3
22 wrz 14:21
grthx:
A tutaj nie laska bylo dopytac ?
22 wrz 18:39