POMOCY
POMOCYY: ROZWIĄŻ RÓWNANIA
|2−X|=X−1
2|X|+X=3
22 wrz 00:18
Metis: Czemu z dużej?
22 wrz 00:20
POMOCYY: A miałam wlączony Capslk i temu
22 wrz 00:21
POMOCYY: Prosze o wytłumaczenie
22 wrz 00:21
POMOCYY: bo usypiam
22 wrz 00:22
Metis: Rozważ zgodnie z definicją wartości bezwzględnej
22 wrz 00:23
grthx: POMOCY w takim razie dobranoc .
22 wrz 00:25
Metis: Cześć K
22 wrz 00:30
grthx: Witaj
Metis 
jeszcze mam wolne pare dni
22 wrz 00:31
Metis: odpoczywaj

może uda mi się kiedyś Ciebie odwiedzić
22 wrz 00:32
grthx:
22 wrz 00:33
Macko z Bogdanca: |2−X|=X−1
2−x=0 ⇒x=2
1.x≥2 ⇒x∊<2,
∞)
2.x<2 ⇒x∊(−
∞,2)
1. 2−x=x−1
−2x=−3 x⇒
32 x∊D
2. x−2=x−1
0≠−3 sprzecznosc
2|X|+X=3
1 x≥0
2x=3−x x⇒1 x∊D
2 x<0
2x=x−3 x⇒−3 x∊D
22 wrz 00:38