w podręczniku jest polecenie oblicz sprytnie czy ktoś mi pomorze
bb: 1,25 : 0,66
21 wrz 20:32
bb:
21 wrz 20:32
grthx: Na Pomorzu ktoś pomoże
21 wrz 20:33
Janek191:
| | 1,2 | | 1 | |
... = ( |
| )5 : 0,6 = 25 : 0,6 = 32 : 0,6 = 320 : 6 = 53 |
| |
| | 0,6 | | 3 | |
21 wrz 20:35
Janek191:
Z Podkarpacia
21 wrz 20:35
bb: janek 191 możesz to policzyć innym sposobem
21 wrz 20:37
zef: Masz inny sposób:
53,(3)
21 wrz 20:41
Mila:
| | 1,2 | | 6 | | 12 | | 3 | | 5 | | 32*5 | |
( |
| )5: |
| =( |
| )5: |
| =25* |
| = |
| |
| | 0,6 | | 10 | | 6 | | 5 | | 3 | | 3 | |
21 wrz 20:48