4n−3*8n+2 | ||
an = | ||
2n+2 |
| |||||||||||||||||
lim n→∞= | |||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||||
lim n→∞= | |||||||||||||||||
|
4n | 2 | |||
Licznik = 8n( | − 3 + | ) | ||
8n | 8n |
2 | ||
Mianownik = 2n+2 = 2n(1+ | ) | |
2n |
| (−3)*8n | ||||||||||||||||||
lim | = lim | = | |||||||||||||||||
| 2n |
| |||||||||||||||||
an = | |||||||||||||||||
|
1 | ||
Powinno być ( | )n ![]() | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |