wartość funkcji
Franek: Wyznacvz zbiór wartości funkcji
20 wrz 23:24
Jack:
| | −2(5x + 4) +1 | | 4 | |
f(x) = |
| = −2 + |
| |
| | 5x+4 | | 5x+4 | |
20 wrz 23:25
Jack: chociaz wlasciwie nie wiem czy to pomoze...
20 wrz 23:26
marek: lepiej od razu podstawić t.
Narysować wykres funkcji homograficznej z asymptot (nie wymaga przekształceń ani
algebraicznych, ani wykresu)
odczytać zbiór wartości dla t>0
20 wrz 23:34
Mila:
Niech w będzie wartością funkcji:
−2*5
x−7=w*5
x+4w
−2*5
x−w*5
x=4w+7
5
x*(−2−w)=4w+7
t*(−2−w)=4w+7 ,t>0
jeżeli : −w−2≠0 to
t>0 ⇔
(4w+7)*(−2−w)>0
21 wrz 00:09
Franek: Mila: dziękuję jesteś wielka
21 wrz 05:01
Janek191:

@ Jack
Powinno być ( 23.25)
21 wrz 06:20
Jack: tak, tak, moj blad
21 wrz 09:31
piotr1973: limx−>−∞ (−2+1/(5x+4)) = −7/4
limx−>∞ (−2+1/(5x+4)) = −2
21 wrz 10:02