matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cosx= -sinx
Walczyk :
Jak rozwiązać cosx=−sinx ?
20 wrz 22:18
Mila:
cosx=−sinx /:sinx [możesz podzielić , przez sinx, ponieważ x=kπ nie spełnia równania , zatem sinx≠0] ctgx=−1
π
x=−
+kπ
4
20 wrz 22:24