matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Prosze opomoc!!!!:
Wyznacz współczynniki wielomianow korzystajac z podanych obok danych: a) w(x)=x*3+mx*2+x+n W(1)= −5, W(−1)= −9 b)F(x)=ax*4+bx*3+c F(0)=2, F(1)=3, F(−1)=5
7 sty 19:58