(cosα)2 | (cosα)2+(sinα)2 | 1 | ||||
cosα*ctgα+tgα*sinα*ctgα= | +sinα= | = | ||||
sinα | sinα | sinα |
sina | ||
(cosa+ | *sina)*ctga | |
cosa |
sin2a | ||
(cosa+ | )*ctga | |
cosa |
cos2a | sin2a | |||
( | + | )*ctga | ||
cosa | cosa |
1 | ||
( | )*ctga | |
cosa |
1 | cosa | |||
( | )* | |||
cosa | sina |
1 | |
sina |
sin α | cos α | |||
(cos α + | * sin α) * | = | ||
cos α | sin α |
sin2 α | cos α | |||
= (cos α + | ) * | = | ||
cos α | sin α |
cos2 α + sin2 α | cos α | cos α | 1 | |||||
= | * | = | = | |||||
cos α | sin α | sin α * cos α | sin α |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |