matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie
InShape:
Witam Czy równanie log
2
x
2
= y przy x należącym do R / {0}, jest równe 2log
2
x = y (zmiana dziedziny musiałaby nastąpić) czy jednak 2log
2
|x|= y? Proszę o pomoc i wyjaśnienia
20 wrz 14:21
Jerzy:
y = 2log
2
IxI
20 wrz 14:22