matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykladnicza
?:
wyznacz zbiór wartości
−2
8
f(x)=
−
−12
9
x
3
x
19 wrz 22:56
OK:
8*3
x
− 2
f(x) = −
Teraz łatwiej?
3
2x
19 wrz 23:52
piotr1973:
lim
x→+
∞
f(x) = −12 lim
x→−
∞
f(x) = −
∞
ZW∊(−
∞
; −12)
20 wrz 08:36