ffff
Tomek a Tomek : | | √2I x−4 I | |
Naszkicuj wykres funkcji f(x) = |
| gdzie x ∊R. |
| | 6√8IxI | |
Podaj dziedzinę, zbiór wartości, miejsca zerowe i maksymalne przedziały monotoniczności.
Bardzo proszę o szczegółowe rozwiązanie..
udało mi się uprościć tą funkcję do postaci: f(x) =
√2Ix−4I − IxI
19 wrz 19:59
Kacper:
Teraz rysujesz w przedziałach
19 wrz 20:14
grthx: dla x∊(−
∞,0) masz wzor funkcji taki
√24−x−(−x) =
√24 = ...
dla x∊<0,4) mas ztaki wzor funkcji
√24−x−x =
√24−2x
| | 1 | |
dla x∊<4,∞) masz wzor taki √2x−4−x= √2−4 = |
| .... |
| | √24 | |
19 wrz 20:17