Zadania maturalne
Michał 05 : Zd10 Zawodnik uzyskał w zawodach strzelniczych do tarczy 8 trafień w "10",7 trafień w"9",4
trafienia w "8" i 1 trafienie w "7".
Średni wynik pojedynczego strzału jest równy :
a)8,9 b)9,0 c)9,1 d)9,2
Zad12 Sporządź wykres funkcji g(x)=(x−1)2 − 4 , przesuwając odpowiednio wykres funkcji
f(x)=x2
19 wrz 17:31
grthx:

czarny to y=x
2
czerwony y=(x−1)
2−4 (czyli y=x
2 przesuwamy o 1 jednostke w prawo i o 4 jednostki w dol
Zreszta to masz postac kanoniczna i z niej odczytujesz wspolrzedne wierzcholka paraboli
19 wrz 17:38