ciągi
[P[pogoda]]: | | 2 − n | |
Dany jest ciąg (an) określony wzorem an = (−1)n * |
| dla n ≥ 1. Wówczas |
| | n2 | |
wyraz a
5 tego ciągu jest równy:
19 wrz 16:51
Jack: podstaw liczbe "5" za "n"
19 wrz 16:54
[P[pogoda]]: Napisałem a5
19 wrz 16:58
Omikron: We wzorze na an zmień wszystkie n na 5
19 wrz 17:02
pogoda: | | 2−5 | | −3 | | 3 | |
Odp a5 = (−1)5 * |
| = (−1) * ( |
| ) = |
| |
| | 52 | | 25 | | 25 | |
Czy to odpowiedź prawidłowo ? Proszę o szybka opdowiedź !
19 wrz 17:16
grthx: Dobra
19 wrz 17:24