Układ równań
Maturzysta: Rozwiąż układ równań:
| ⎧ | 2x2+y + 2x + y2 = 128 | |
| ⎩ | √x + √y = 2√2 |
|
Dość nie typowy, trochę już wykombinowałem ale nic to nie dało
19 wrz 16:27
Maturzysta: ok dzięki za info

mimo wszytko tyle już się nad tym męczę, że naprawdę ciekaw jestem jak to rozwiązać ?
19 wrz 16:36
Jack: czy jest moze jakies zalozenie ze x,y naleza do calkowitych?
19 wrz 17:06
grthx: Jack jesli bylyby jakies zalozenia to napewno zostalyby zapisane .
Poza tym niech napisze co wykombinowal
Mam podobny przyklad w zbiorze zadan ale poczekm co napisze .
19 wrz 17:14
x:
x>0,y>0
W pamięci to widzę x=2 i y=2
19 wrz 17:16
samosia: a w jakich to liczbach?
19 wrz 18:37
samosia: odpowiesz na pytanie?
19 wrz 18:48