całka
baranek: oblicz całke
∫sinx√1+cos2x dx
19 wrz 11:16
jc: = − ∫√1+cos2 x d cos x = − ∫ √1+t2 dt
a teraz wybierz sobie podstawienie (każde jest dobre, wszystkie podobne do siebie)
1. t = sh u
2. t = tg u
3. t = (u − 1/u)/2
19 wrz 11:37
Jack: @jc
a mozna by wybrac podstawienie
t = cos x
t d = − sinx dx ?
19 wrz 11:37
Jack: dt * mialo byc
19 wrz 11:38
Benny: Jack to już jest zrobione
19 wrz 11:39
Jack: a...no calek jeszcze nie robilem, to nie wiem, ale moze jeszcze zrobie ;x
19 wrz 11:40
Metis: Jack masz dyskretną w programie studiów?
19 wrz 11:40
Jack: Analize i dyskretna mam odrazu w pierwszym semestrze (patrzac na plan)
19 wrz 11:42
Mariusz:
Najwygodniejsze będzie to trzecie podstawienie z tych zaproponowanych przez jc
19 wrz 13:10