matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż całkę
k88:
∫xsin(x+1)dx
18 wrz 21:39
Leszek:
Rozwiaz przez czesci
18 wrz 21:43
k88:
nie wychodzi
18 wrz 21:46
Leszek:
u = x , u' = 1, v ' = sin(x+1) , v =− cos(x+1)
18 wrz 21:53
k88:
dzięki
18 wrz 21:55