matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
Mchał:
? rozwiąż równanie: x
3
+4x
2
−27x=90
7 sty 19:36
Ergo:
x
3
+4x
2
−27x−90=0 podpowiedz
f(3) = 0
7 sty 19:40
Ergo:
tzn f(−3)=0
7 sty 19:41
Ergo:
f(x)=(x+3)(x
2
+x−30)
7 sty 19:43