matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź tożsamości
Walec:
tgα
= cos2α
tg2α −tgα
18 wrz 20:36
myszka:
sinα
Ze wzoru tgα−tgβ= U{sin(α−β)}{cosα*cosβ) i tgα=
cosα
sin(2α−α)
sinα
tg2α−tgα=
=
cos2α*cosα
cos2α*cosα
sinα
cos2α*cosα
L=
*
= cos2α=P
cosα
sinα
18 wrz 20:46
myszka:
Poprawiam zapis:
sin(α−β)
Ze wzoru tgα−tgβ=
cosα*cosβ
18 wrz 20:47
Walec:
Dzięki
18 wrz 20:53