matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole obszaru ograniczonego krzywymi
makaroon:
oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi: 1) y=lnx i y=0 dla
√
3
≤ x ≤
√
8
2) x
2
+ y
2
=16 i x
2
=6y dla y≥
1
6
x
2
18 wrz 19:16
Janek191:
√
8
1) P = ∫ ln x dx
√
3
gdzie ∫ ln x dx = x*ln x − x + C
18 wrz 22:48