matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Oris:
Wykaż, że
1−log
3
2
3
=log
2
3
(log
2
3+log
3
2 +1)*log
2
2/3
18 wrz 18:32
===:
(1−log
2
3)(1+log
2
3+log
2
2
3)
=
=
1
(log
2
3+
+1)*log
2
2/3
log
2
3
(1−log
2
3)(1+log
2
3+log
2
2
3)
=
=
1+log
2
3+log
2
2
3
*log
2
2/3
log
2
3
log
2
3(1−log
2
3)
log
2
3*log
2
2/3
=
=
=log
2
3
log
2
2/3
log
2
2/3
18 wrz 19:24
Oris:
rozpisze to sobie i zanalizuje dzięki
18 wrz 19:36
===:
18 wrz 19:38