matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoże ktoś ? Proszę
kuba:
4
1−
√
2
+
√
3
18 wrz 17:42
===:
4(1−
√
2
−
√
3
)
4(1−
√
2
−
√
3
)
=
=
=
√
2
(
√
3
(1−
√
2
)
2
−3
−2
√
2
18 wrz 18:25
===:
oj ....wysłało się przypadkiem ...
18 wrz 18:26
===:
=
√
2
(
√
3
+
√
2
−1)
18 wrz 18:27
kuba:
Dziękuję
18 wrz 18:32
dero2005:
4
(1−
√
2
)−
√
3
4[(1−
√
2
)−
√
3
]
*
=
=
1−
√
2
+
√
3
(1−
√
2
)−
√
3
(1−
√
2
)
2
−(
√
3
)
2
4(1−
√
2
−
√
3
)
4(1−
√
2
−
√
3
)
√
2
=
=
*
=
1−2
√
2
+2−3
−2
√
2
√
2
=
√
6
−
√
2
+2
18 wrz 18:33