matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znalezc funkcje minimalizujaca
olga:
Pokazać, że funkcja f(x)=∑
i=1
n
I(x∊C
j
)y
j
minimalizuje funkcje g(f(z
i
))=∫ f
2
(z
i
)−2/n ∑
i
∑
j
I(z
i
∊C
j
)y
j
18 wrz 14:52