Zbadaj ciągłość funkcji w danych punktach.
Tren: Zbadaj, czy funkcja f(x)= limn→∞ 3nx+4nx+2, gdzie x∊R, jest ciągła w punktach −1, 0, 1.
Nie chodzi mi jedynie o rozwiązanie, ale przede wszystkim o wytłumaczenie, dlaczego tak, a nie
inaczej.
18 wrz 13:50
Jack:
| | 3nx + 4 | | | |
lim |
| = lim |
| = 3 |
| | nx+2 | | | |
n−>
∞
18 wrz 14:27
Jack: | | −3n+4 | |
f(−1) = lim |
| = 3 <−−jest ciagla. |
| | −n+2 | |
| | 3n+4 | |
f(1) = lim |
| = 3 <−−jest ciagla |
| | n+2 | |
f(x) = 3 dla kazdego x ∊ R \ {0}
f(0) = 2 dla x = 0, zatem w tym punkcie nie jest ciagla
18 wrz 14:34
Jack:
18 wrz 14:34
bj;: j;kl
2 lis 13:17
bj;: ;jjhlohug
2 lis 13:17
bj;: uop kgfnbpyvcoiuj
2 lis 13:17
bj;: fypok8gui0jc, fxdgn fgko0pl[;'
2 lis 13:17
bj;: fgnb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py
xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7nb80pkohi[l fgcx8td0p[;'7fgt7cdxr8py xcdt7
2 lis 13:17