Wyznacz wartości parametru m
Walczyk: Wyznacz wartości parametru m, m nalezy do R dla których dane równanie ma rozwiązania :
sin2x−9=m2−6m
1<m2−6m+9<1
No i co dalej ? Czy mogę z tego zrobić równanie kwadratowe ? Bo szczerze nie wiem czy musi być
znak = czy może być też < i >
17 wrz 21:47
myszka: Po co wrzucasz dwa razy to samo zadanie?
17 wrz 21:49
Benny: sin2x−(m−3)2=0
(sinx−m+3)(sinx+m−3)=0
|−m+3|≤1
−m+3≤1 i −m+3≥−1
m≥2 i m≤4
m∊<2;4>
17 wrz 21:51
Walczyk: Niechcąco, pierwszy raz tu piszę i internet mi przerwał i nacisnąłem 2 razy, a nie wiem jak
skasować nawet jeden temat xD
17 wrz 21:51
Mila:
Nie możesz skasować wpisu, jeśli wcisnąłeś opcję wyślij.
Nie przejmuj się.
Jeżeli zechcesz , aby skasować jakiś wpis, to napisz ,
moderator to skasuje. ( jeśli przeczyta Twoją prośbę)
17 wrz 22:36