Zadania maturalne
Michał 05: Wartość funkcji f(x)=a
x,dla x=5 jest dwa razy większa od wartości dla x=2
.Wynika stąd że jest to funkcja
| | 5 | |
a)f(x)=27x. b) f(x)=9x. c)f(x)=3x d) f(x)=( |
| )x |
| | 2 | |
| | 1 | |
Zd2 Ciąg o wyrazie ogólnym an=(−1)2n * |
| |
| | 2n | |
a)nie jest monotoniczny b) jest rosnący c) jest stały d) jest malejący
17 wrz 21:19
grthx: W zadaniu nr 1 podstawiaj pod abcd i sprawdzaj
17 wrz 21:22
Qulka: zd2 a)
17 wrz 21:23
Michał 05: Nie rozumiem o co chodzi w pierwszym zadaniu.
17 wrz 21:25
Benny: Zadanie pierwsze na pewno dobrze przepisane?
a>0,
a5=2a2 /:a2
a3=2, nie ma takiej odpowiedzi
17 wrz 21:27
Michał 05: Dziękuję
17 wrz 21:33