matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Adam:
Zaznacz w układzie współrzędnych zbiór par (x,y) spełniających równanie log
2
|y|=2−log
2
x
17 wrz 18:45
Qulka:
x>0
4
|y|=
x
17 wrz 18:52
Iryt:
x>0 i y≠0 log
2
|y|=log
2
(4)−log
2
(x)⇔
4
log
2
|y|=log
2
(
)⇔
x
4
|y|=
i x>0⇔
x
4
y=
część hiperboli dla x>0 (z I ćwiartki, jak na wykresie 18:52)
x
lub
4
y=−
część hiperboli dla x>0 (z IV ćwiartki, jak na wykresie 18:52)
x
17 wrz 19:06