Równanie kwadratowe
Dominik: Mógłby mi ktoś rozpisać to równanie(na postac ogolna i kanoniczna) oraz podać równanie osi
symetrii paraboli i współrzędne jej wierzchołka?
y=12(x+6)(x−2)
Znajdz punkty przeciez paraboli z osiami ukladu wspolrzednych oraz wyznacz wspolrzedne jej
wierzcholka
y= −12(x+3)(x−1)
Wyznacz trojmian kwadratowy o pierwiastkach x1 x2 i zborze wartosci Y
x1=−8 x2=2 Y=(−∞;10>
17 wrz 12:26
zef: A coś samemu zrobić potrafisz?
17 wrz 12:27
Dominik: Tak potrafię zrobić resztę przykładów których nie zapisałem tutaj, a uwierz mi ze mam ich b.
duzo
17 wrz 12:39
===:

np.
x
1=
x
2=
y
w=f(x
w)=
17 wrz 12:51
===:
3)
xw=
f(xw)=10 gdzie f(x)=a(x−x1)(x−x2)
17 wrz 12:54