granica
Macko z Bogdanca: x→−4
| | 4x | |
Ma ktos jakis pomysl probowalem mnozyc przez |
| i roznee dziwne |
| | 4x | |
rzeczy a ciagle wychodzi mi ze jest nieozanaczone.... Wynik to −16
16 wrz 23:19
bezendu:
podziel przez 4x
16 wrz 23:23
Jack:
| | 4x(x+4) | |
... = lim |
| = lim 4x = 4*(−4) =... |
| | x+4 | |
16 wrz 23:24
Macko z Bogdanca: Dobra nie wazne... Jestem głupi, doszedlem do tego co ma Jack, ale zamiast skrocic x+4,
podstawialem pod iksy −4
16 wrz 23:28
nick: albo z l'hospitala : P
16 wrz 23:29
Macko z Bogdanca: @nick Na razie mam wstep do analizy, ale z tego co zerknalem to metoda wydaje sie byc fajna,
tylko musze jeszcze sie pochodnych nauczyc

. Ale, dzieki za rade

, oraz Wam za odpowiedzi
16 wrz 23:34