aaa
PrzyszlyMakler: Witam!
16 wrz 13:59
PrzyszlyMakler: po paru tranformacjach doszedłem do:
Co dalej? Dobrze w ogóle? Wiem, że to pracochłonne, ale mógłby ktoś rozpisać, proszę?
16 wrz 14:04
grthx: Dobrze masz x=1 ale mozesz sobie to rozwiazac graficznie
| x3 | |
| = 3−x2 masz jedna funkcje |
| 3x | |
| | 1 | |
duga funkcja y=( |
| ) x2 a to przeciez potrafisz zrobic  |
| | 3 | |
16 wrz 14:12
grthx:

czarny y=3
−x2
16 wrz 14:51
PrzyszlyMakler: Ok dziękuję, choć szkoda, że nie da się tego jakoś doprowadzić do tych samych podstaw po obu
stronach. niemniej dzięki!
16 wrz 15:26
grthx: Masz jeszcze jedno rozwiazanie na wykresie x=0
16 wrz 15:30
PrzyszlyMakler:
Po lewej stronie jest 0, a po prawej 1, więc w sumie nie rozumiem :x
16 wrz 15:40
Omikron: 6 latek, zły wykres zrobiłeś
16 wrz 15:42
grthx: No to tak skoro dales

(
4√3)
4x+4= (3
1/4)
4x+4= 3
x+1
| 3x3 | |
| = 3x3−x−1 to z wlasnosci dzialan na potegach |
| 3x+1 | |
| 1 | | 1 | |
| = 3−1 wiec ( |
| )x2= (3−1)x2= 3−x2 |
| 3 | | 3 | |
3
x3−x−1= 3
−x2
x
3+x
2−x−1=0
x
2(x+1)−1(x+1)=0
(x+1)(x
2−1)=0
(x+1)(x+1)(x−1)=0
x+1)
2(x−1)=0
(x+1)
2=0 to x=−1 lub x−1=0 to x=1
Wierzylem Twoim obliczeniom skoro masz byc Przyszlym maklerem
16 wrz 15:47
Omikron: Tam jest 3x3, a nie 3x3
16 wrz 15:51
grthx: No tak pomylilem sie. Potem jeszcze raz usiade nad tym zadaniem
16 wrz 16:00
grthx: | 3*x3 | | 3 | | 31 | |
| = |
| *x3 = |
| *x3 = 31−x−1*x3= 3−x*x3 (lewa |
| 3x+1 | | 3x+1 | | 3x+1 | |
strona
Teraz powinno byc dobrze
I robic wykres lewej i prawej strony
16 wrz 16:11
grthx:

Teraz powinno byc dobrze
16 wrz 21:55